Wil je met ons in contact komen?
  Terug naar overzicht

  Jaarrekeningen

  Een van de belangrijkste taken van onze accountants is de jaarrekeningcontrole. Het doel? Controleren of de jaarrekening die het bestuur heeft opgesteld een goede weergave is van de financiële situatie van de onderneming en hiermee dus voldoet aan de wet- en regelgeving.

  Hoe voeren wij een jaarrekeningcontrole uit?

  Onze accountants doorlopen efficiënt verplichte stappen bij het uitvoeren van de audit met betrekking tot de jaarrekeningcontrole. De bedrijfsverkenning en de opdrachtaanvaarding staan hierbij centraal. Onze accountant bepaalt vervolgens zelf de aanpak van de jaarrekeningcontrole.

  De accountant controleert natuurlijk de nodige cijfertjes, maar beoordeelt ook de interne organisatie. Denk hierbij aan het bijwonen van fysieke voorraadopnames waarbij een accountant de interne tellijsten inspecteert. Ook controleren we eventuele bedrijfsrisico’s en of deze in voldoende mate beheerst worden. De handelingen die wij verrichten worden afgestemd, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je wordt tijdens de controle van de jaarrekening dus continu op de hoogte gehouden door ons.

  Wanneer is een jaarrekeningcontrole verplicht?

  Middelgrote en grote organisaties zijn vanuit de wet verplicht om de jaarrekening te laten controleren.

  Een organisatie is controleplichtig indien deze twee achtereenvolgende boekjaren aan twee van de drie onderstaande criteria voldoet:

  • Een balanstotaal die meer is dan 6 miljoen;
  • De netto-omzet is meer dan 12 miljoen;
  • Er zijn gemiddelde van meer dan 50 werknemers in dienst.

  Het kan ook voorkomen dat een organisatie vanuit de eigen visie een jaarrekeningcontrole wenst. Dit komt nog wel eens voor bij non-profit organisaties. Verplicht of niet, wij zijn van mening dat het erg waardevol is om een onafhankelijke accountant jouw jaarrekening te laten controleren. Hierdoor willen wij het niet laten voelen als een verplichting. Wij streven naar een controle die echt verschil maakt en voor verbeteringen zorgt binnen een organisatie.

  Waarom jouw jaarrekening laten controleren door SMK?

  Bij SMK vind je diverse expertises van accountancy onder één dak. De lijntjes zijn kort waarbij wij laagdrempelig zijn en over een hoge toegankelijkheid beschikken. SMK Audit is een 'Audit-only’ kantoor. Dit houdt in dat wij geen concurrent zijn van accountants- en administratiekantoren. Via deze werkwijze kunnen wij probleemloos opdrachten uitvoeren van cliënten.

  Bij een jaarrekeningcontrole geven wij een controleverklaring af. In deze controleverklaring geven wij een onafhankelijk oordeel over jouw jaarrekening. We bespreken onze bevindingen, waarbij wij ook meedenken in oplossingen en nieuwe mogelijkheden. Wij vinden het belangrijk om hier via een betrokken werkwijze mee aan de slag te gaan en een relatie met je op te bouwen.

  Jaarrekening laten controleren? Wij staan in de startblokken!

  Je kunt bij ons geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor vragen over het controleren van jouw jaarrekening. Hiervoor kun je ons gerust bellen of mailen.

  Neem contact op
  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico