Wil je met ons in contact komen?
  Terug naar overzicht

  Beoordelingsverklaring

  Een beoordelingsverklaring dient als bewijs dat de accountant een financieel rapport (zoals een jaarrekening) heeft beoordeeld. Door onder andere cijferanalyses wordt beslist of het rapport de financiële situatie van de organisatie waarheidsgetrouw heeft weerspiegeld. Elke beoordelingsverklaring bevat een conclusie. De beoordelingsverklaring kent vier soorten conclusies: goedkeurend, beperking, onthouding van een conclusie en afkeurend.

  De voordelen van een beoordelingsverklaring

  Een beoordelingsverklaring heeft verschillende voordelen. Als eerste helpt het vertrouwen winnen van belanghebbenden en ten tweede helpt het interne controlesystemen te verbeteren. Waarom? Op deze manier geeft de accountant feedback over eventuele zwakke punten in de financiële administratie. Ten slotte helpt een beoordelingsverklaring financiële problemen ontdekken. Hierdoor kan je als bedrijf snel ingrijpen, maatregelen nemen en je bedrijf financieel gezond maken!

  Verschil beoordelingsverklaring en controleverklaring?

  Wat is dan het verschil tussen een beoordelingsverklaring en een controleverklaring? Het komt er op neer dat de werkzaamheden en controles voor een beoordelingsverklaring minder arbeidsintensief zijn dan bij een controleverklaring het geval is. Een beoordelingsverklaring geeft dus minder zekerheid dan een controleverklaring. Hierdoor is een beoordelingsverklaring ook een stuk goedkoper dan de controleverklaring. Toch bevat ook dit document gegarandeerd waardevolle gegevens voor belanghebbenden van een organisatie.

  Wij helpen je graag met jouw beoordelingsverklaring!

  Heb je een beoordelingsverklaring nodig? Neem dan contact met ons op. Ons team vol specialisten staat voor je klaar om jouw financiële overzichten te beoordelen.

  Neem contact op
  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico