Wil je met ons in contact komen?
  Terug naar overzicht

  Controleverklaring subsidieverantwoording

  Als het gaat om subsidies kunnen er een hoop verantwoordelijkheden, verplichtingen en af en toe wat ingewikkeldheden naar voren komen. Het is belangrijk om dit goed op te orde hebben. SMK Audit helpt jou hiermee! Ons doel? Nagaan of de ontvangen subsidie juist en rechtmatig is besteed. Zo simpel is het. Hierbij gaan wij voor een laagdrempelige en betrokken werkwijze.

  Waarom een controleverklaring bij een subsidieverantwoording?

  Vaak moet er een controleverklaring worden afgegeven door de accountant bij de subsidieverantwoording. Hierbij wordt nagegaan of het ontvangen geld van een subsidie juist en rechtmatig is besteed. Bij een gegeven subsidie aan een organisatie zijn ook vaak voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden staan uitgelegd in een subsidiebeschikking die een organisatie ontvangt wanneer zij een subsidieaanvraag doet.

  Hoe voert onze accountant de controle van de subsidieverantwoording uit?

  Bij een controleverklaring van de subsidieverantwoording wordt er beroep gedaan op één van onze accountants. Deze stelt de controleverklaring op. De accountant beoordeelt of de subsidie is besteed aan het juiste doel en juist is verantwoord in de subsidieverantwoording. Daarnaast wordt er gekeken of er voldaan is aan de overige eisen die subsidieverstrekker heeft opgesteld. Uiteraard gaan wij hier zorgvuldig mee om en werken wij met je samen.

  Een subsidieverantwoording wordt vaak gecombineerd met de jaarrekeningcontrole, maar er kan ook een aparte subsidiecontrole bij ons worden aangevraagd. Nadat de subsidieverantwoording is gecontroleerd, geeft onze accountant de controleverklaring af. In deze controleverklaring wordt aangegeven of aan alle gestelde voorwaarden is voldaan.

  Is een controleverklaring van een subsidieverklaring verplicht?

  Om erachter te komen of de controleverklaring voor een subsidieverantwoording voor jou verplicht is, kan de subsidiebeschikking geraadpleegd worden. Wanneer dit verplicht is, voeren wij deze graag voor jou uit!

  Subsidieverantwoording laten controleren? SMK Audit helpt jou hiermee!

  Je kunt bij ons geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor vragen over het controleren van jouw jaarrekening. Hiervoor kun je ons gerust bellen of mailen.

  Neem contact op
  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico